A TrsasLAK hasznlata
Regisztrci, s a fmen
A rendszer hasznlata egy elzetes regisztrcit kveten lehetsges. A regisztrci foldalon elhelyezett vonatkoz menponton keresztl lehetsges a krt adatok megadsval. Regisztrci megerstse az n ltal megadott e-mail cmre rkez levlben tallhat link-re kattintssal trtnik.

Sikeres regisztrcit kveten a vlasztott felhasznlnv s jelsz segtsgvel lehet az oldalra bejelentkezni. A sajt adatok mdostsnl lehetsg van, hogy a felhasznl mdostsa szemlyes adatait valamint belltsa az rtestsi szablyokat, mirl (szmla befizets, mrra leolvass, kzs kltsg befizets), mikor, milyen rendszeressggel kldjn a rendszer figyelmeztetst.

A felhasznl a belpst kveten brmikor mdosthatja jelszavt az j jelsz menpontban. A meghvs menpont segtsgvel pedig bartait, ismerseit hvhatja meg az oldalra.

A Kreditjeim menpontban a felhasznl mdosthatja rendszerben alaprtelmezetten a regisztrcikor automatikusan belltott korltait: meghosszabbthatja regisztrcijt; nvelheti a menedzselhet laksok/trsashzak szmt; nvelheti az engedlyezett trhelyet, amit a feltlttt dokumentumok foglalnak; mdosthatja a maximlisan feltlthet dokumentum llomny mrett.

Az els bejelentkezst kveten az adminisztrlni kvnt laks vagy trsashz alap adatainak megadsa szksges...
Laksok kezelse
A TrsasLak rendszer lehetsget biztost egy adott laks vagy akr hztmbk laksainak kezelsre egyarnt. Els lpsknt a menedzselni kvnt laks vagy tmb alapadatait kell megadni. A laks "beszdes" elnevezse s a cmadatok megadst kveten a Rgzts gombot megnyomva a laks lthat lesz a Laksok listja menpont alatt.
Kvetkez lpsknt jelljk ki menedzselsre az jonnan felvitt lakst (abban az esetben, ha tbb lakst menedzselnk akkor erre a lpsre minden esetben gyelni kell, hiszen az aktulisan menedzselsre kijellt laks adatait mdostjuk).
Lakk adatai
A laksban lk adatainak megadsa a Lakk menpont alatt lehetsges, itt tbb szemlyes adat megadsra is van lehetsg ezek nem ktelezen kitltend mezk. A lakkat meg lehet hvni a rendszerbe, gy ha regisztrlnak, akkor a meghvott lak is tudja menedzselni a megadott lakst. Termszetesen trsashz esetben ez csak az adott trsashzi laksra rtend.
Az adatok felvitele s hasznlata tbb laks kezelse esetn lehet segtsgnkre.
Kzmvek
Ebben a menpontban van lehetsg adott laks kzm szolgltatinak felvitelre. A kzm szolgltatk rgztsnek a ksbbiekben lesz jelentsge amikor a konkrt szmlkat, vagy mrrkat adminisztrljuk a rendszerben.
A kzm szolgltat nevnek megadst kveten egy legrdl menben vlaszthatjuk ki az adott szolgltat tpust (biztost, vz, gt stb.). A kzm szolgltatk megadst kveten a mrrk rgztse a kvetkez lps. Mrrk esetn a mrra szma s egyb kiegszt adatok megadsra van lehetsg. Megadhat, hogy milyen rendszeressggel kell leolvasni a mrrt, gy a rendszer a belltsoknak megfelelen rtestst kld a mrra leolvassnak esedkessgrl.
Fontos, hogy mrrt nem lehet rgzteni addig amg nincs kzm szolgltat rgztve a rendszerben.
Mrra adatok
Mrra adatok felvitele esetn az ltalunk rgztett mrrk kzl kell kivlasztanunk egy legrdl menben a leolvasott mrrt. A kivlasztst kveten adhatak be a leolvassi adatok (mrra llsa, leolvass idpontja).
Szmlk
A szmlk menpont az egyik legfontosabb rsze a TrsasLak rendszernek. Ebben a menpontban van lehetsg az elzetesen felvitt kzzemek szmlinak felvitelre.
A szmlk felvitele egyrszt a szmlaadatok szveges informciknt trtn begpelsvel, msrszt a magnak a szmlnak kpknt trtn csatolsval lehetsges. Lehetsg van a befizetett csekk scan-elt kpnek trolsra is ily mdon a ksbbiekben egyszeren kereshetv adott esetben bemutathatv vlik egy-egy befizetsnk.
Amennyiben a szmlkat mr a megrkezskkor rgztjk a rendszerben akkor a szmlakezel modul kln ttelknt jelzi a mr befizetett s a mg be nem fizetett szmlkat illetve sszegeket.
Dokumentumok
A Dokumentumok menpontban a feltlttt dokumentumok tekinthetek meg sszestve. A dokumentumokat csoportostva lehet megtekinteni a hovatartozsuk szerint.
A rendszer a kvetkez dokumentumokat (fjltpusokat) tudja fogadni: *.jpg, *.gif, *.pdf, *.doc. *.xls, *.html
Projektek
Amennyiben a lakssal vagy hztmbbel kapcsolatos munklatok (talakts, feljts, karbantarts) kltsgeit szeretnnk nyomon kvetni akkor a Projectek menben ltrehozhatunk erre vonatkoz a szmlk s feladatok (sszegek, hatridk) kvetst segt nyilvntartst.
Az egyes projekt tteleihez rgzteni tudunk mestert/szolgltatt (fest, kmves, villanyszerel, stb...), aki a projektlpsben rszt vett. A szolgltat adatait kln tudjuk rgzteni a rendszerben. A rgztssel egyidejleg rtkelhetjk a szolgltatt, majd publiklhatjuk is. A publikcival ms felhasznlk szmra is elrhetek lesznek a szolgltat adatai az rtkelsnkkel egytt. A szolgltatk, mesterek publiklt adatait a felhasznlk a mesterDetekt klnll modulban rhetik el...
Kzs kltsg
Trsashzak esetn a kzs kpvisel rgztheti, hogy milyen kzs kltsg tpusok vannak (kis laks, nagy laks, X szobs laks, stb...). Ezeket a tpusokat be tudja lltani a trsashz laksaihoz. A rendszer automatikusan genrelja a belltott kzs kltsg tpusok szerint befizetend kzs kltsg tteleket az adott hnapra. A kzs kpvisel pedig megadhatja, hogy melyik laks mikor, hogyan fizette meg a kzs kltsget. Termszetesen a kzs kltsg befizetsrl is rtestst kld a rendszer a laks felhasznlinak.
Statisztika
A rendszer a rgztett adatok alapjn komplett statisztikkat generl a kifizetett kltsgek s a mrra llsok tekintetben. A statisztika adott idszakra, kzmre, mrrra is lekrhet. A grafikon tpusa szabadon llthat (oszlop, vonal, kr diagram)