Felhasznlsi felttelek

 1. A felhasznlsi felttelek tartalma

 2. 1.1. A jelen felhasznlsi felttelek az EMUdata Kft. (1115 Budapest, Mohai t 5.; a tovbbiakban: Szolgltat) s a TrsasLAK (http://www.tarsaslak.hu) oldalain elrhet on-line adminisztrcis rendszer (Szolgltats vagy TrsasLAK) regisztrlt ignybe vevje (Felhasznl) kztt jn ltre (Szerzds). A regisztrcival ltrejv szerzdsek nem minslnek rsba foglalt szerzdsnek, ezrt azokat a Szolgltat nem iktatja.

  1.2. A Szolgltat brmikor jogosult a Szerzds egyoldal mdostsra azzal, hogy a mdostsrl rvid felhvs formjban a TrsasLAK oldalain tjkoztatja a Felhasznlkat. A mennyiben a Felhasznl a mdostst kveten brmely Szolgltatst hasznlni kezd, az a mdosts elfogadsnak minsl.


 3. A szolgltats tartalma

 4. 2.1. A Szolgltats csak regisztrlt felhasznlk szmra rhet el. Egyes kiegszt szolgltatsok ellenrtk fejben vehetk ignybe.

  2.2. A Szolgltats clja a felhasznlk szmra egy vagy tbb lakingatlanhoz kapcsold kzzemi, szolgltati illetve kzs kltsgek s mrberendezsek adatainak elektronikus trolsa, automatikus statisztikai feldolgozsa, valamint az ingatlanhoz kapcsold projektek/gyek nyilvntartsa. A szolgltats segtsgvel felhasznlk az adott lakingatlanhoz tartoz szmlk adatait (szmla kelte, fizetsi hatrid, szmla sszege, szmla kibocstja) valamint mrrval rendelkez kzzemek esetn az aktulis mrra llsokat rgzthetik ttekinthet, klnbz rendezsi szempontok alapjn csoportosthat formban.

  2.3. A kltsgek s mrra adatok rgztse mellett a felhasznlknak lehetsgk nylik a szmlk szmlakpeinek trolsra is elektronikus formban.

  2.4. Szolgltat vllalja, hogy az rvnyes regisztrcival rendelkez, a rendszert aktvan hasznl felhasznlk ltal feltlttt adatokat s feltlttt csatolt fjlokat a regisztrlt fik trlsig trolja ahhoz hozzfrst csak a felhasznl ltal megadott felhasznlnv, jelsz TrsasLAK oldalain trtn megadsval teszi hozzfrhetv.


 5. Szolgltats ignybevtelnek felttelei

 6. 3.1. A Szolgltat ltal nyjtott szolgltatssal kapcsolatban Felhasznl megrtette s elfogadja az albbiakat:

  1. amennyiben regisztrlja magt a rendszerben, meg kell adnia egy rvnyes e-mail cmet, valamint a regisztrcis folyamatban vlasztania kell egy jelszt;
  2. a jelsz titokban tartsrt n felel;
  3. a Szolgltatt haladktalanul rtesti a felhasznli azonostval trtn minden jogosulatlan hasznlatrl;
  4. Felhasznl szerzdsktsi kpessge nem korltozott;
  5. Felhasznl hozzjrul ahhoz, hogy a TrsasLAK rendszerben ltala rgztett adatokat Szolgltat trolja s a Felhasznl ltal megadott azonostkkal trtn belps esetn az adatokat a TrsasLAK felletein Szolgltat megjelentse;

  3.2. A regisztrci a regisztrcis v vals adatokkal trtn, megfelel s hinytalan kitltsvel indul. Amennyiben a Felhasznl nem ad meg adatokat, vagy nem megfelel formtumban adja meg az adatokat, vagy olyan felhasznl nevet vlaszt, amely mr ltezik, a regisztrci jra kezddik mindaddig, amg a regisztrcis v nem teljes s hinytalan, vagy nem tkzik mr ltez regisztrci egyedi azonostsra alkalmas adatba.

  3.3. Felhasznl a Szolgltatsra trtn regisztrcival egyidejleg beleegyezik a jelen Felhasznlsi Felttelek elfogadsba, s tudomsul veszi, hogy a felhasznlsi felttelek megszegse esetn regisztrcija trlsre kerlhet. A Szolgltat kizrja a felelssget minden, esetlegesen abbl ered krrt, ha a felhasznl szerzdsszegse miatt trlte a regisztrcit illetve a rgztett adatokat.

  3.4. Szolgltat fenntartja magnak a jogot, hogy minden tovbbi rtests nlkl trlje azon felhasznlkat, akik brmely ms szemly nevvel, kpmsval, e-mail/lakcmvel vagy ms szemlyes informcijval visszalnek.

  3.5. Jelen szolgltatst csak termszetes magnszemlyek vehetik ignybe.

  3.6. A szolgltat korltozhatja a felhasznl ltal kezelhet laksok/trsashzak darabszmt.

  3.7. A szolgltat korltozhatja a feltlthet dokumentumok mrett, darabszmt.

  3.8. A szolgltat korltozhatja a felhasznl regisztrci idtartamt. A regisztrci meghosszabbtsnk lehetsgt biztostja a felhasznl fel.

  3.9. Szolgltat fenntartja magnak a jogot, hogy a szolgltatst brmely felhasznl fel megtagadja.


 7. A szolgltats rendeltetsszer hasznlata

 8. 4.1. Felhasznl kteles a rgztett ingatlanhoz tartoz adatait rendszeresen karbantartani mivel regisztrcija s rgztett adatai Szolgltat hlzati eszkzein erforrsokat ktnek le. Figyelembe vve a szolgltats djmentessgt amennyiben Felhasznl inaktv, Szolgltat 90 nap elteltt kveten, tovbbi figyelmeztets nlkl trli az inaktv Felhasznlkat rendszerbl. Az ebbl ered informci- s adatvesztsekrt Szolgltat felelssget nem vllal.

  4.2. A TrsasLAK rendszerrel tilos jogsrt tartalom tovbbtsa/megosztsa, gy klnsen bncselekmny elkvetse, vagy erre val felbujts, kretlen reklmzenetek tovbbtsa vagy brmely olyan tartalom, mellklet tovbbtsa, amely brmelyik harmadik szemly szmra srt, krt okoz, vagy az ltalnos erklcsi normkkal tkzik.

  4.3. Tilos brmilyen olyan rendszer vagy megolds hasznlata, amely a Szolgltats jelen Szablyzatban kifejezetten nem engedlyezett mdon trtn felhasznlst clozza (Ms tagokrl informci gyjtse, Szolgltats weboldalai brmely rsznek jraformzsa vagy szerkesztse, nemkvnatos elektronikus kommunikci ltestse vagy tovbbtsa spam - vagy ms tagoknak kldtt lnclevelek - hoax -, vagy a tbbi tagnak a szolgltats hasznlata sorn brmely egyb mdon trtn zavarsa). Tilos tovbb brmilyen olyan rendszer vagy megolds hasznlata, amely a Szolgltats zemeltetshez hasznlt szerverek lellst clozza, teszi lehetv vagy azt eredmnyezheti, vagy amely egybknt veszlyezteti a Szolgltats rendeltetsszer mkdtetst.

  4.4. A Felhasznlt terheli a teljes felelssg a felhasznli fikjukkal sszefggsben vgzett valamennyi tevkenysgrt. Amennyiben a Szolgltat tudomsra jut, hogy a Szolgltatst Felhasznl a hatlyos jogszablyok megsrtsvel veszi ignybe, s/vagy a Szolgltats keretn bell gyanthatan jogsrt informci tovbbtsa vagy bncselekmny elkvetse trtnik, akr elzetes rtests nlkl is trlheti a postafikot.

  4.5. A Szolgltats egyes elemei s a Szolgltats egsze (belertve a www.tarsaslak.hu design elemeit) szerzi jogi s iparjogvdelmi vdelem alatt ll. A szerzi s iparvdelmi jogok sszessge a Szolgltatt vagy a vele e szerzdses kapcsolatban ll harmadik szemlyeket illetik meg, s a Szolgltats rendeltetsszer hasznlatval velejr olvasson, kpernyn trtn megjelentsen tovbb a szemlyes, nem zleti cl merevlemezre trtn lementsen s kinyomtatson tl semmilyen egyb formban nem hasznlhat fel vagy hasznosthat a Szolgltat elzetes rsbeli engedlynek hinyban.

  4.6. A Szolgltats kizrlag a hatlyos jogszablyok keretei kztt, harmadik szemlyek s a Szolgltat jogainak srelme nlkl, illetve a jelen Szablyzat betartsa mellett hasznlhat. Amennyiben valamely Felhasznl a jelen Szablyzat rendelkezseibe vagy jogszablyba tkzen, vagy egybknt visszalsszeren hasznlja a Szolgltatst, a Szolgltat jogosult a Felhasznl hozzfrsi jogait megszntetni, tovbb felhasznli adatait s a Felhasznl ltal rgztett adatokat, informcikat elzetes rtests nlkl trlni. Ezek az intzkedsek a Felhasznlval szemben ms nven trtn bejelentkezs vagy ms adataival trtn visszals esetn is alkalmazhatak.


 9. Felelssg

 10. 5.1. Szolgltat clkitzse, hogy a Szolgltatst a lehet legmagasabb sznvonalon nyjtsa, azonban a Szolgltats - idertve a Szolgltats zemeltetse sorn hasznlt szoftvert is - pontossgrt, megbzhatsgrt, hibamentes mkdsrt, adott clra val alkalmassgrt s az ezek hinybl ered kzvetlen vagy kzvetett krokrt vagy egyb jogkvetkezmnyekrt a Szolgltat semmilyen felelssget nem vllal. A Szolgltat nem felel tovbb a rajta kvl ll okkal (pldul technikai meghibsodssal vagy kimaradssal, informci- s/vagy adatvesztssel) sszefggsben keletkezett hibkrt s ezek kvetkezmnyeirt.

  5.2. A Szolgltat ltal zemeltetett rendszer egy a felhasznlk ltal rgztett adatok feldolgozsra (kimutatsok, sszestsek, rtestsek) s elektronikus trolsra szolgl adminisztrcis rendszer. Az adatok feldolgozst kveten a rendszer ltal ksztett kimutatsok nem minslnek hiteles egyes kzzemi vagy szolgltati szmlaproblmk esetn bizonyt erej elszmolsnak. Felhasznl az esetleges szmlaproblmit vltozatlanul az rintett kzzemi vagy szolgltati szmlk alapjn az adott szolgltat gyflszolglatn kteles eljrni, Szolgltat nem vllal felelssget a klnbz szolgltatk ltal kzlt s a Felhasznl ltal felvitt adatok alapjn a TrsasLAK rendszerben kimutathat esetleges eltrsek (sszegszer s/vagy mrllsok) miatt.

  5.3. Az informcis rendszerek biztonsgt srt magatartsokkal (brmilyen hacker tevkenysg) okozott, vagy azokkal sszefggsben keletkezett krokrt kizrlag az ilyen magatartsok megvalstja a felels, ezrt a Szolgltat a felelssgt kizrja, minden olyan esetrt, amely a Szolgltat birtokban lv szemlyes s egyb adatokhoz val jogosulatlan hozzfrst, azok megsemmistst, krostst vagy nyilvnossgra hozatalt eredmnyezi.


 11. Szerzds megsznse

 12. 6.1. A felhasznl brmikor trlheti a regisztrcijt, amely esetben a jelen szerzds azonnali hatllyal s automatikusan megsznik.

  6.2. Amennyiben a felhasznl megszegi a jelen Szerzds feltteleit (pldul, ha a rendszer hasznlatval jogsrtst kvet el, vagy ha 90 napig nem hasznlja felhasznli fikjt), a Szolgltat trli a postafikot, amely esetben a jelen szerzds automatikusan s azonnali hatllyal megsznik.

  6.3. Szolgltat fenntartja a jogot, hogy a TrsasLAK brmely tartalmi elemt, vagy a szolgltats egszt brmikor, elzetes figyelmeztets nlkl megszntesse, amely esetben a jelen szerzds automatikusan megsznik.


 13. Adatvdelem

 14. 7.1. A Felhasznlk szemlyes adatainak kezelsrl az Adatvdelmi Nyilatkozat rendelkezik.
Budapest, 2009. mjus 29.